Sažetak vanredne informacije o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dan 10.10.2024. godine, do 20:00 sati

POPLAVE-VODOSTAJI

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Jablanica

Na temelju prikupljenih informacija iz Operativnog centra Jablanica i dalje se nastavlja potraga za nestalim osobama. Sve raspoložive snage su na terenu. Magistralni put M – 17 i dalje je van upotrebe, osim za hitne slučajeve. Sanirana je cesta na dionici Jablanica – Prozor Rama ( M-16.2), gdje se saobraćaj odvija bez otežanih smetnji, dok je regionalni put Jablanica – Doljani ( R419) djelimično prohodan.

 

Općina Konjic

Prema informacijama koje smo dobili iz Operativnog centra Konjic, Timovi FUCZ Sarajevo u saradnji sa Timovima iz Hrvatske, Srbije nastavljaju potragu za nestalim osobama u Buturović Polju. Iz Hrvatske je stiglo 15 stambenih kontejnera, a tokom noći se očekuje dolazak novih 20 kontejnera iz Turske, za koje građevinska operativa radi na postavljanju kontejnerskog naselja u Goranskom Polju.

Regionalni put Ostrožac – Parsovići – Fojnica (R437),nije prohodan i radi se na saniranju,

kao i lokalni putevi Buturović Polje – Seonica – Višnjevice, Kralupi – Trešnjevice za čije će sanacije i osposobljavanje biti potrebno duže vrijeme.

 

 

 

                                                                                FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR