Sažetak vanrednog izvještaja o stanju prirodnih i drugih nesreća na području Federacije BiH, za dan 05.10.2024. godine, do 20:00 sati

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Jablanica

Osobe koje su ostale bez domova smještene su u hotelima Jablanica i Maksumić te staračkom domu Jablanica. Ostali su smješteni kod prijatelja i rodbine u stanovima i kućama. Putna komunikacija Mostar – Jablanica je uspostavljena za vozila spasilačkih službi i za hitne slučajeve. Na terenu je preko 300 volontera koji pomažu stanovništvu. Iz CZ Jablanica apeliraju da svi koji nude pomoć se najprije  obrate u Operativni centar civilne zaštite Jablanica radi daljnje koordinacije. U tijeku današnjeg dana pronađena je jedna  stradala osoba. U nesreći je potpuno uništeno više desetaka  domaćinstava. Ekipe su i dalje na terenu i nastavljaju traganje za nestalima, te rade na uklanjanju nastale štete.

Grad Konjic

Na području grada Konjica 20-ak domaćinstava je potpuno uništeno. U tijeku današnjeg dana pronađena je jedna  stradala osoba u Buturović polju. Ekipe su i dalje na terenu i nastavljaju traganje za nestalima te rade na uklanjanju nastale štete.

Grad Mostar

Na području Drežnice uspostavljena je putna komunikacija Gornja Drežnica-Donja Drežnica. Sela Perutac i Rogobrdo su putno odsječena. Nema životno ugroženih mještana.

 

 

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR