“Ovim putem Vam se, u ime Olimpijskog komiteta BiH, iskreno zahvaljujemo za nesebičnu i konstantnu podršku institucije na čijem ste čelu u pripremi, organizaciji i realizaciji održavanja XIV Zimskog Evropskog festivala mladih (EYOF) 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo… Neka ovaj naš zajednički put uspjeha ostavi otvorena vrata za nove pozitivne primjere saradnje”, piše, između ostalog, u zahvalnici Olimpijskog komiteta BiH koju su potpisati predsjednik Siniša Kisić i potpredsjednici prof. dr. Izet Rađo i Marijan Kvesić.  

Na adresu Federalne uprave civilne zaštite, odnosno na ime direktora Fahrudina Solaka, stiglo je pismo zahvalnosti Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine za podršku nedavno završenom Olimpijskom festivalu mladih – EYOF 20019 u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

“Ovim putem Vam se, u ime Olimpijskog komiteta BiH, iskreno zahvaljujemo za nesebičnu i konstantnu podršku institucije na čijem ste čelu u pripremi, organizaciji i realizaciji održavanja XIV Zimskog Evropskog festivala mladih (EYOF) 2019 Sarajevo i Istočno Sarajevo”, piše, između ostalog, u zahvalnici Olimpijskog komiteta BiH koju su potpisati predsjednik Siniša Kisić i potpredsjednici prof. dr. Izet Rađo i Marijan Kvesić.

U ovoj zahvalnici je još navedeno da zbog uspješne organizacije ovog velikog sportskog događaja, na ovaj način i sa FUCZ žele podijeliti istinsko zadovoljstvo koje ih prati još od začetka same ideje organizacije EYOF-a pod sloganom “Dva grada, jedan san”, čija realizacija ne bi bila moguća bez nesebičnog učešća, istinskog zalaganja, profesionalizma i prijateljskog duha pripadnika FUCZ.

Iz Olimpijskog komiteta BiH su još jednom podsjetili da su upravo oni kreirali ideju EYOF-a u našoj državi i u proteklih 10 godina na njoj naporno radili sa svim segmentima bh. društva u cilju promocije i isticanja univerzalnih olimpijskih vrijednosti (poštovanja, povjerenja, izvrsnosti)  koje su preplavile našu državu posebno tokom podržavanja EYOF-a.

“Predanosti i profesionalni pristup Vas i svih uposlenika u Federalnoj upravi civilne zaštite, dao je nemjerljiv doprinos da organizacija ovog velikog projekta postigne najviše ocjene, a trag EYOF-a, koji će nesumljivo ostati budućim generacijama Bosanaca i Hercegovaca, trajno će podsjećati na iskazano povjerenje, istrajnost, snagu i ponovno oživljeni Olimpijski duh u BiH. Neka ovaj naš zajednički put uspjeha ostavi otvorena vrata za nove pozitivne primjere saradnje”, navedeno je na kraju ove zahvalnice Olimpijskog komiteta BiH koju su uputili Federalnoj upravi civilne zaštite.

Federalna uprava civilne zaštite