Prijem je organizovan u znak zahvalnosti svima koji su učestvovali u potrazi za nestalim dječakom čiji je život, nažalost, tragično završio. Predstavnicima Federalne uprave civilne zaštine uručena je zahvalnica.  

Načelnik Općine Lopare dr. Rado Savić u Centru za kulturu i informisanje u Loparama, 21. aprila 2017. godine upriličio je prijem zahvalnosti za sve predstavnike institucija, organizacija i pojedinaca koji su učestvovali u potrazi za nestalim dječakom Konstantinom Stjepićem u periodu od 7. do 12. marta ove godine. Prijemu su prisustvovali i predstavnici Federalne uprave civilne zaštine (FUCZ) kojima je uručena i zahvalnica.

Ovaj tragični događaj mobilisao je veliki broj ljudi, preko 1.500 i više od 50 institucija, udruženja, raznih organizacija, koji su se nesebično i humano stavili u funkciju traženja nestalog dječaka. U ovu potragu su od početka bili uključeni pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, sa psima i dronovima.

Beživotno tijelo desetogodišnjeg dječaka Konstantina Stjepića iz Lipovice kod Lopara pronađeno je 12. marta oko 11 sati na napristupačnom terenu lokaliteta Vis na Majevići, 2.200 metara od njegove porodične kuće.

Povezani članci